Patatas bravas met een geitenkaasomelet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatas bravas met een geitenkaasomelet

Patatas bravas met een geitenkaasomelet

Met Turkse pepers en pittige tomatensaus

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus, gebakken omelet met geitenkaas en geroosterde Turkse groene pepers. De bereiding van deze milde pepers lijkt veel op die van pimentos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

200 gram

Turkse groene peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Aïoli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3858 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten57 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Kom
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Kleine pan
Koekenpan
Bord

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Peper roosteren
2

Leg ondertussen de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met pepers in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om, zodat ze niet verbranden.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de bladpeterselie grof.

Saus maken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenpassata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

Omelet maken
5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in ongeveer 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer wanneer je de omelet donkerder wilt.

Serveren
6

Verdeel de Turkse zoute pepers en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en de aïoli. Garneer met de bladpeterselie.