topBanner
Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Met rucola en groene pesto

Lees meer

Deze vegetarische salade is supersnel klaar. Is het een mooie zomerse dag? Maak de salade dan thuis klaar en neem hem mee naar het park voor een picknick. Ook lekker als lunch natuurlijk.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Fusilli

(BevatGlutenbevattende granen)

300 gram

Gekleurde cherrytomaten

2 stuk(s)

Bosui

40 gram

Rucola

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2975 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel kort onder koud water om verdere garing tegen te gaan.

2

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de lente-ui in fijne ringen. Scheur de rucola klein. Meng de tomaten, lente-ui en rucola in een saladekom.

3

Verkruimel de feta en meng het grootste deel van de feta door de salade.

4

Voeg de fusilli en de pesto toe aan de salade en meng alles goed.

5

Breng de salade op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.