HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Tricolore In Tonijn Pestosaus Met Cherrytomaten
topBanner
Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten

Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten

Met gemengde sla en pijnboompitten

Lees meer

De conchiglie tricolore in dit gerecht - ook wel driekleurige schelpenpasta - vormt samen met de groene pesto en rode cherrytomaten een vrolijk geheel. Groene pesto past in veel gerechten, maar wist je ook dat het heel goed samengaat met tonijn?

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

2 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 gram

Conchiglie tricolore

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

60 gram

Mesclun

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3753 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.

2

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin.

4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

5

Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur (pas op: als de pan te heet is, kan dit spetteren). Voeg daarna de tonijn, conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun en bestrooi met pijnboompitten.