Skip to main content
Pasta pesto met zachte groenten en olijven
Pasta pesto met zachte groenten en olijven

Pasta pesto met zachte groenten en olijven

Deze Italiaanse pasta zit bomvol met verschillende soorten groenten: een gele paprika, aubergine en veldsla. Dit smaakt heerlijk met paprikapesto, oregano en leccino-olijven. leccino-olijven hebben een intense smaak en zijn natuurlijk gerijpt en gekleurd door de Italiaanse zon.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

90 gram

Fusilli

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Gele paprika

30 gram

Veldsla

15 gram

Leccino olijven

1 tl

Gedroogde oregano

40 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2464 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten71 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groenten in blokjes
4

Snijd de aubergine en de paprika in blokjes van 1 cm. Scheur de veldsla klein en halveer de leccino-olijven.

5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en paprika 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de oregano, zwarte balsamicoazijn, 2 el kookvocht per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra kookvocht toe om aanbranden te voorkomen.

6

Voeg vervolgens de fusilli, rode paprikapesto, de olijven en de helft van de veldsla toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pompoenpitten
7

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de pasta erop. Garneer met de pompoenpitten. Besprenkel eventueel met de olie van de olijven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Chilli sin carne

Chilli sin carne

met rode bonen, guacamole en verse koriander
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander
Auberginerolletjes met paneer

Auberginerolletjes met paneer

in kruidige kokossaus met parelcouscous
Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

met frisse komkommersalade
Luxe Thaise groene curry met filet mignon

Luxe Thaise groene curry met filet mignon

met aubergine, rode puntpaprika en geroosterde pinda's
Risotto met heekfilet en pastinaak

Risotto met heekfilet en pastinaak

met basilicumcrème en oude kaas
Aubergine-curry met gele rijst

Aubergine-curry met gele rijst

met kruidenyoghurtsaus en cashewnoten
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum
Volkoren spaghetti met vegan cacciatore saus

Volkoren spaghetti met vegan cacciatore saus

met aubergine, geroosterde-paprikasaus, olijven en kappertjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui