HelloFresh
topBanner
Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Een Italiaans gerecht met Hollandse venkel

Lees meer

De smaak van venkel gaat goed samen met de pesto die je in dit gerecht gebruikt. Dit komt doordat de pesto, naast pecorino en pijnboompitten, basilicum bevat. Dit past qua smaak uitstekend bij venkel. De basilicum is Genovese basilicum, een soort die alleen in de streken rondom het Italiaanse Genoa wordt geteeld.

Labels:KindvriendelijkQuick & EasyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Venkel

250 g

Rode cherrytomaten

180 g

Fusilli

(BevatGlutenbevattende granen)

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

75 g

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

15 g

Zonnebloempitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3267.704 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten69 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Halveer de cherrytomaten.

2

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de venkel 5 - 7 minuten op middelmatig vuur.

5

Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pesto en de helft van de grana padano toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Voeg vervolgens de fusilli toe en roer goed door.

7

Verdeel de fusilli over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en bestrooi het gerecht met de overige grana padano en zonnebloempitten.