HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Pesto In Tonijnsaus Met Cherrytomaten En Mesclun
topBanner
Pasta-pesto in tonijnsaus met cherrytomaten en mesclun

Pasta-pesto in tonijnsaus met cherrytomaten en mesclun

Lees meer

Wie houdt er niet van groene pesto? Deze pasta is een echte klassieker. Het is een vrolijk gerecht door de verschillende kleuren pasta en gezond door de tonijn. Bovendien is deze pasta lekker snel klaar.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

160 gram

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 gram

Conchiglie tricolore

(BevatGlutenbevattende granen)

60 gram

Mesclun

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3611 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de tricolore conchiglie.

2

Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar de olie.

3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af.

4

Meng ondertussen de mesclun en een klein deel van de pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur (pas op, dit kan spetteren wanneer de pan te heet is). Voeg daarna de tonijn, conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de pasta in tonijnsaus met mesclun.