Pasta met Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Pasta met Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met courgette, kaas en gomasio

Een meubelwinkel populariseerde de Zweedse balletjes bij ons. Kan jij de Zweedse naam voor deze balletjes uitspreken? Daar heten ze kötbullar.

Allergenen :
Tarwe
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

4 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3558 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten39.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Garde
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de courgette in halve plakken en de puntpaprika in reepjes.
Koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 13 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes, courgette en puntpaprika 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De gehaktballetjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Gehaktballetjes verder bakken
3
  • Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten.
  • Voeg de kookroom, bouillon, sojasaus, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng het geheel met een garde en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten verder garen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de pan met saus en verhit al roerend 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de geraspte kaas en gomasio-tuinkruiden.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?