Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus

Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus

met broccoli, kaas en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

4 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Ui

160 gram

Broccoli

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)964 kcal
Energie (kJ)4034 kJ
Vetten52.4 g
waarvan verzadigd24.2 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels10.4 g
Eiwitten24.7 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Garde
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli (zie Tip).
  • Snipper de ui.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de pasta en de broccoli afzonderlijk te koken.

Koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 13 - 15 minuten gaar (zie Tip).
  • Kook de broccoli de laatste 4 - 6 minuten mee met de pasta.
  • Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De gehaktballetjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten.
  • Voeg de kookroom, de bouillon en per persoon: 1 tl sojasaus, 1 tl mosterd en 1 tl bloem toe aan de koekenpan. Meng het geheel met een garde en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.
  • Voeg de gehaktballetjes weer toe, dek af en laat 6 - 8 minuten verder garen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met saus en verhit al roerend nog 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de geraspte kaas en gomasio-tuinkruiden.

Tip: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.