
Pasta met Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
met broccoli, kaas en gomasio
Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
4 stuk(s)
Gehaktballetjes van varken en rund
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
160 gram
Broccoli
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
Zelf toevoegen
1 tl
Bloem
75 ml
[Zoutarme] runderbouillon
1 tl
Mosterd
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli (zie Tip).
- Snipper de ui.
- Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de pasta en de broccoli afzonderlijk te koken.

- Kook de pasta, afgedekt, in 13 - 15 minuten gaar (zie Tip).
- Kook de broccoli de laatste 4 - 6 minuten mee met de pasta.
- Giet daarna af en laat afgedekt staan.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

- Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De gehaktballetjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
- Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten.
- Voeg de kookroom, de bouillon en per persoon: 1 tl sojasaus, 1 tl mosterd en 1 tl bloem toe aan de koekenpan. Meng het geheel met een garde en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.
- Voeg de gehaktballetjes weer toe, dek af en laat 6 - 8 minuten verder garen.

- Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met saus en verhit al roerend 1 minuut.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Garneer met de geraspte kaas en gomasio-tuinkruiden.
Weetje: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.