Skip to main content
Pasta met coppa di Parma, mozzarella en rode pesto

Pasta met coppa di Parma, mozzarella en rode pesto

met geroosterde pompoenpitten

4.3
(682)

Coppa di Parma is een kruidige ham gemaakt van de nek en schouder van het varken. De ham komt, zoals zijn naam doet vermoeden, uit de Parma regio in Italië.

Labels:
Family
Family
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Trottole tricolore

40 gram

Rode pesto

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

25 gram

Coppa di Parma

1 stuk(s)

Vleestomaat

5 gram

Pompoenpitten

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)939 kcal
Energie (kJ)3931 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.7 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met zout in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Scheur de ham en mozzarella in stukjes.

Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan het water voor de pasta in een waterkoker.

Roosteren en snijden
2

Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een klein beetje kookvocht. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Mengen
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui, rode pesto en tomaat 3 - 5 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Meng de rucola door de dressing. Voeg de pasta en 1 el kookvocht per persoon toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep de pasta bovenop de salade. Bestrooi met de ham en mozzarellastukjes. Garneer met het basilicum en de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders