Pasta met blauwekaas-champignonsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met blauwekaas-champignonsaus

Pasta met blauwekaas-champignonsaus

met peer en spekjes

Dit eenvoudig te bereiden recept bewijst dat blauwe kaas niet alleen lekker is op een kaasplank én dat hartig en zoet heel goed samen gaan. In de pastasaus wordt de sterke smaak van de kaas perfect aangevuld door de fruitige, zoete smaak van de peer. Een gouden combinatie als je het ons vraagt.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

40 gram

Spekblokjes

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Peer

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

naar smaak

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3699 kJ
Energie (kcal)884 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Linguine koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een kleine beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet te veel aan elkaar gaat plakken.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6 – 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan dezelfde hapjespan en bak deze 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de kookroom en Danablu toe en roer goed door. Laat de saus 8 – 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Topping maken
5

Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon.

6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine hier half op. Verdeel de blauwekaas-champignonsaus en peer over de linguine en garneer het gerecht met de peterselie.