HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Pasta met blauwekaas-champignonsaus

Pasta met blauwekaas-champignonsaus

met peer en spekjes

Lees meer

Dit eenvoudig te bereiden recept bewijst dat blauwe kaas niet alleen lekker is op een kaasplank én dat hartig en zoet heel goed samen gaan. In de pastasaus wordt de sterke smaak van de kaas perfect aangevuld door de fruitige, zoete smaak van de peer. Een gouden combinatie als je het ons vraagt.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Spekblokjes

250 g

Champignons

1 stuks

Peer

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

naar smaak

Olijfolie

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3699 kJ
Energie (kcal)884 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een kleine beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet te veel aan elkaar gaat plakken.

2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6 – 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

3

Voeg de champignons toe aan dezelfde hapjespan en bak deze 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

4

Voeg de kookroom en Danablu toe en roer goed door. Laat de saus 8 – 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon.

6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine hier half op. Verdeel de blauwekaas-champignonsaus en peer over de linguine en garneer het gerecht met de peterselie.