topBanner
Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander

Vlees als extra
Lees meer

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Biologische limoen

5 gram

Verse koriander

20 gram

Pompoenpitten

50 gram

Veldsla

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

80 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3744 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.

2

Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

3

Verhit 1/4 el olijfolie in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de kleine rode ui 3 - 4 minuten. Maak ondertussen een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Meng de parelcouscous en de kleine rode ui door de vinaigrette. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Bak de Duitse biefstuk 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten, serveer de avocado dip ernaast. Leg de Duitse Biefstuk erbovenop.