Skip to main content
Pangasiusfilet in kappertjesboter met courgette en peterselie
Pangasiusfilet in kappertjesboter met courgette en peterselie

Pangasiusfilet in kappertjesboter met courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Tarwe
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

15 gram

Kappertjes

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3185 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten79.1 g
waarvan suikers19 g
Vezels8.2 g
Eiwitten37.3 g
Zout2.8 g
Potassium256 mg
Calcium35.9 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje boven. Kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, de knoflook en de gesneden ui 5 - 7 minuten.
Vis bakken
2
  • Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier en bak 3 minuten per kant.
  • Voeg in de laatste minuut de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Saus maken
3
  • Blus de courgette af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Roer de passata, Siciliaanse kruiden en de suiker erdoorheen. Laat pruttelen tot de orzo gaar is.
  • Voeg de orzo en de tomatentapenade toe aan de saus.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de orzo op diepe borden. Leg de vis met kappertjesboter erbovenop. 
  • Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders