Skip to main content
Zelfgemaakte paella met garnalen, kip en chorizo
Zelfgemaakte paella met garnalen, kip en chorizo

Zelfgemaakte paella met garnalen, kip en chorizo

4 porties | met pan con tomate

4.6
(6)

NPD copy from content wil be added later

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Rogge
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Paprika

3 tl

Gemalen kurkuma

3 tl

Gerookt paprikapoeder

2

Tomatenpuree

300 gram

Risottorijst

2 stuk(s)

Citroen

240 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

120 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Gebroken sperziebonen

200 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1000 ml

Zoutarme groentebouillon

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7677 kJ
Energie (kcal)1835 kcal
Vetten64.2 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten230.4 g
waarvan suikers35.7 g
Vezels33.2 g
Eiwitten77.8 g
Zout6.3 g
Potassium242.5 mg
Calcium64 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de wortel in dunne, halve plakken. Snijd de paprika in repen. 
  • Bereid ondertussen de bouillon. 
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. 
  • Voeg de ui en wortel toe aan de pan en fruit 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paprika, de kurkuma en het gerookte paprikapoeder toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 - 2 minuten.
Rijst koken
3
  • Voeg de risottorijst en 800 ml bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
  • Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfiletreepjes, chorizo, garnalen en sperziebonen 3 - 5 minuten.
Pan con tomate voorbereiden
4
  • Halveer de baguettes en besprenkel de helften met de extra vierge olijfolie. Bak 8 - 10 in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat heel klein en pel de knoflook. 
  • Haal de baguettes uit de oven.
  • Wrijf de snijkant van het brood in met de knoflook en verdeel de fijngesneden tomaat erover. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
5
  • Haal het deksel van de hapjespan en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo en sperziebonen toe. 
  • Roer door elkaar en laat het geheel 3 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes. 
Serveren
6
  • Verdeel de paella over de borden en serveer met de pan con tomate.
  • Serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders