HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPaella Met Grote Garnalen En Kippendij
topBanner
Paella met grote garnalen en kippendij

Paella met grote garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en een gemengde salade

Premium
Lees meer

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wat betekent de naam van dit mediterrane gerecht in het Valenciaanse dialect? a) koekenpan, b) gele rijst of c) stoofpot Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Paprika

⅔ zakje(s)

Gemalen kurkuma

2.01 tl

Gerookt paprikapoeder

1 pot(s)

Tomatenpuree

150 gram

Risottorijst

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Mesclun

(Kan bevattenSelderij)

130 gram

Grote garnalen

(BevatSchaaldieren)

100 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

75 gram

Chorizoblokjes

50 gram

Doperwten

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

500 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels11.2 g
Eiwitten38 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snijd de paprika in repen.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en de 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook (de overige bouillon is voor later). Laat de rijst 20 - 25 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Roer regelmatig door.

4

Hak de peterselie grof en snijd de citroen en tomaat in parten. Meng in een saladekom de mesclun en tomaat met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Schep 1/3 van de peterselie door de salade en breng op smaak met peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en grote garnalen 3 minuten.

Tip: De garnalen en de kipppendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn; ze garen later nog verder in de paella.

5

Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de overige bouillon, grote garnalen, kippendijreepjes, chorizo (met bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de paella over de borden en knijp er een partje citroen over uit. Garneer met de overige peterselie. Serveer met de overige citroen en de salade.