topBanner
Paella met grote garnalen en kippendij

Paella met grote garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en een gemengde salade

Premium
Lees meer

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wat betekent de naam van dit mediterrane gerecht in het Valenciaanse dialect? a) koekenpan, b) gele rijst of c) stoofpot Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :SchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Wortel

1 stuk(s)

Rode paprika

2 tl

Gerookt paprikapoeder

2 tl

Gemalen kurkuma

150 gram

Risottorijst

1 bakje(s)

Tomatenpuree

10 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Citroen

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

2 stuk(s)

Pruimtomaat

130 gram

Grote garnalen

(BevatSchaaldieren)

75 gram

Chorizo

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Doperwten

60 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

500 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout9.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snijd de rode paprika in repen.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de rode paprika toe en bak 2 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en de 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook (de overige bouillon is voor later). Laat de rijst 20 - 25 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Roer regelmatig door.

4

Hak de peterselie grof en snijd de citroen en tomaat in parten. Meng in een saladekom de mesclun en tomaat met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Schep 1/3 van de peterselie door de salade en breng op smaak met peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en grote garnalen 3 minuten.

5

Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de overige bouillon, grote garnalen, kippendijreepjes, chorizo (met bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de paella over de borden en knijp er een partje citroen over uit. Garneer met de overige peterselie. Serveer met de overige citroen en de salade.