Paella met grote garnalen en kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paella met grote garnalen en kippendij

Paella met grote garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en een gemengde salade

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wat betekent de naam van dit mediterrane gerecht in het Valenciaanse dialect? a) koekenpan, b) gele rijst of c) stoofpot Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Wortel

½ stuk(s)

Rode paprika

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Risottorijst

½ bakje(s)

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

1 stuk(s)

Pruimtomaat

65 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Chorizo

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Doperwten

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

250 ml

Groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers18 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout9 g

Benodigdheden

Wok
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snijd de rode paprika in repen.

Bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de rode paprika toe en bak 2 minuten.

Rijst koken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en de 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook (de overige bouillon is voor later). Laat de rijst 20 - 25 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Bakken
4

Hak de peterselie grof en snijd de citroen en tomaat in parten. Meng in een saladekom de mesclun en tomaat met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Schep 1/3 van de peterselie door de salade en breng op smaak met peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en grote garnalen 3 minuten.

Mengen
5

Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de overige bouillon, grote garnalen, kippendijreepjes, chorizo (met bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er een partje citroen over uit. Garneer met de overige peterselie. Serveer met de overige citroen en de salade.