Paddenstoelenrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de orzo in sommige boxen vervangen door risottorijst. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 75 g risottorijst per persoon en 300 ml bouillon per persoon. Voeg in stap 2 de risotto toe in plaats van de orzo. Stap 3: Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. TIP: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

1.32 stuk(s)

Bosui

85 gram

Orzo

10 gram

Pompoenpitten

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 gram

Kruidenkaasblokjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2577 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers7 g
Vezels5 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Pitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren. Fosfor voor sterke botten en tanden.

Risotto afmaken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van een extra bite? Bak de helft van de bosui mee in de koekenpan en gebruik de rest om het gerecht mee te garneren.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze vallen onder groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Het binnenkrijgen van vitamine B2 is voor vegetariërs en vooral veganisten belangrijk om in het oog te houden.