Skip to main content
Labels:
Recept
Allergenen:
Haver
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

400 gram

Havermout

(Bevat: Haver, Gluten Kan bevatten: Cashewnoten, Macadamianoten, Gluten, Pecannoten, Pinda's, Paranoten, Sesamzaad, Pistachenoten, Noten, Tarwe, Rogge, Hazelnoten, Amandelnoten, Gerst, Walnoten)

20 gram

Chiazaad

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wortel

3 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

125 gram

Frambozen

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

2 stuk(s)

Kiwi

30 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Zout

Energie (kJ)5418 kJ
Energie (kcal)1295 kcal
Vetten46.8 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten166.2 g
waarvan suikers38.3 g
Vezels26.7 g
Eiwitten38.5 g
Zout1.5 g
Potassium87.1 mg
Calcium13.1 mg
Iron0.4 mg
Kom
Rasp
Citroenrasp

Instructies

1
  • Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet 6 - 8 uur weg in de koelkast.
2
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen. 
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Meng 2/3 van de geraspte wortel, de rozijnen en een snufje kaneel door de havermout. 
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de overige wortel en walnootstukjes. 
3
  • Verdeel de helft van de frambozen over twee kommen. Prak de frambozen met een vork tot een puree.
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen. Meng goed met de frambozenpuree.
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de pistachenoten en overige frambozen.
4
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen.
  • Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit boven een kleine kom.
  • Voeg 1 el limoensap per persoon toe aan de havermout. Voeg ook 2/3 van de kokosrasp toe en meng goed. 
  • Snijd de kiwi in plakjes en garneer de overnight oats met de overige kokosrasp, kiwi en limoenrasp naar smaak. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders