Overnight Oats
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Labels:
Recept
Allergenen :
Haver
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Havermout

(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Chiazaad

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wortel

3 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Frambozen

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

2 stuk(s)

Groene kiwi

30 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5534 kJ
Energie (kcal)1323 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten169.6 g
waarvan suikers34.6 g
Vezels28.7 g
Eiwitten38.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Citroenrasp

Instructies

1
  • Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet 6 - 8 uur weg in de koelkast.
2
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen. 
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Meng 2/3 van de geraspte wortel, de rozijnen en een snufje kaneel door de havermout. 
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de overige wortel en walnootstukjes. 
3
  • Verdeel de helft van de frambozen over twee kommen. Prak de frambozen met een vork tot een puree.
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen. Meng goed met de frambozenpuree.
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de pistachenoten en overige frambozen.
4
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen.
  • Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit boven een kleine kom.
  • Voeg 1 el limoensap per persoon toe aan de havermout. Voeg ook 2/3 van de kokosrasp toe en meng goed. 
  • Snijd de kiwi in plakjes en garneer de overnight oats met de overige kokosrasp, kiwi en limoenrasp naar smaak.