HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Risotto Met Kabeljauw
topBanner
Orzo-risotto met kabeljauw

Orzo-risotto met kabeljauw

Met spekjes, citroen en tijm

Lees meer

In deze orzo smelten allerlei verschillende smaken samen. Van de anijsachtige venkel tot de zoute spekjes en frisse citroen - elke hap heeft van alles wat. De kabeljauw bak je op het vel. Als je hem droog dept voor het bakken, wordt het vel lekker krokant.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Venkel

350 gram

Courgette

50 gram

Magere spekblokjes

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(BevatVis)

2 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Rasp
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken.

2

Verhit een hapjespan met deksel,zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

3

Verhit op middelhoog vuur ½ el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten. Bak de orzo 1 minuut mee en schenk de bouillon er voorzichtig bij. Breng aan de kook en kook de orzo, afgedekt, op laag vuur in 10 – 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg een extra scheutje water toe wanneer de orzo te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen vervolgens in halve plakken.

5

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met de gedroogde tijm, peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 3 – 4 minuten op het vel. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

6

Verdeel de orzo-risotto over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Leg de gebakken kabeljauw er met de velkant naar boven op. Bestrooi met ½ tl citroenrasp per persoon en leg op elk stuk vis 2 halve plakken citroen. Garneer het gerecht met de spekjes.