Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Mini-romatomaten
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
15 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Paprikapoeder
100 gram
Spinazie
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
30 gram
Zongedroogde tomaten
1 el
[Plantaardige] roomboter
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de mini-romatomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerend slinken. Voeg de zongedroogde tomaten en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon toe aan de pan en roer door. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Weetje: Deze maaltijd bevat mede door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.
Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en de grana padano-vlokken.