topBanner
Orzo met pompoen, spinazie en grana padano

Orzo met pompoen, spinazie en grana padano

Met pecannoten en verse tijm

Lees meer

Bij herfst denk je aan pompoen! Deze groente is familie van de komkommer en de meloen. Bij sommige pompoenen is de schil. Om het jou extra gemakkelijk te maken hebben wij de pompoen voorgesneden. Lees alles over pompoen in de herfsteditie van het magazine!

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 takje

Verse tijm

30 g

Pecannoten

(BevatNoten)

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

250 g

Pompoenblokjes

200 g

Spinazie

50 g

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2782.36 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pecannoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de helft van de roomboter in de wok of hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit de overige roomboter in een andere wok of hapjespan met deksel en bak de pompoenblokjes met de tijm en 1 el water per persoon, afgedekt, 6 – 8 minuten. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken. Bestrooi met peper en zout.

5

Roer de helft van de grana padano door de orzo. Voeg daarna de pompoen en spinazie toe aan de orzo en roer door.

6

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige grana padano en de pecannoten.