HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Pompoen, Spinazie En Grana Padano
topBanner
Orzo met pompoen, spinazie en grana padano

Orzo met pompoen, spinazie en grana padano

Met pecannoten en verse tijm

Lees meer

Wist je dat de pompoen familie is van de komkommer en de meloen? Om het jou extra makkelijk te maken hebben wij de pompoen alvast gesneden. In combinatie met de orzo, verse tijm en grana padano is dit een heerlijke, hartverwarmende maaltijd voor dit seizoen.

Labels:Eet mij eerstVeggie
Allergenen :NotenGlutenTarweEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

30 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

170 gram

Orzo

(BevatGluten, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

250 gram

Pompoenblokjes

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pecannoten grof.

2

Verhit een hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de helft van de roomboter in dezelfde hapjespan met deksel en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere hapjespan met deksel en bak de pompoenblokjes met de tijm en 1 el water per persoon, afgedekt, 4 – 6 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken t.

5

Maak in een saladekom een dressing van 1/2 el olijfolie en 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de rest van de spinazie toe en meng goed door. Roer de helft van de grana padano door de orzo. Voeg daarna ook de pompoen toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige grana padano en de pecannoten. Serveer met de groene salade.