Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
85 gram
Orzo
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
25 gram
Spekblokjes
3 stuk(s)
Italiaans gekruide half-om-half gehaktballen
1 tl
Paprikapoeder
150 gram
Spinazie
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan en bak de spekblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.
Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en gehaktballetjes en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo met groenten, gehaktballen en spekjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.