Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar ook zijn naam - die 'zeedauw' betekent.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kleine rode ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Courgette
250 gram
Rode cherrytomaten
½ takje(s)
Verse rozemarijn
170 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)10 gram
Amandelschaafsel
(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)40 gram
Geraspte gruyère
(BevatMelk (inclusief lactose))350 ml
Groentebouillon
2 tl
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Meng de helft van de geraspte gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de cherrytomaten en courgette erover en garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en overige geraspte gruyère.