Orecchiette met pesto en witte grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orecchiette met pesto en witte grillkaas

Orecchiette met pesto en witte grillkaas

met geroosterde cherrytomaten, tomaat en ui

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)969 kcal
Energie (kJ)4055 kJ
Vetten55.1 g
waarvan verzadigd25.6 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels7.1 g
Eiwitten38.2 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de orecchiette.
  • Snijd de ui en de tomaat in partjes.
  • Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de tomaat en de ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Roosteren en koken
2
  • Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
  • Kook de orecchiette, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Tip: Let je op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Grillkaas bakken
3
  • Snijd de witte grillkaas in 3 plakken per persoon en dep goed droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de witte grillkaas 2 - 3 minuten per kant.
  • De witte grillkaas is klaar als hij goudbruin is (zie Tip).
  • De pan zal steeds heter worden, dus zet het vuur tijdens het bakken steeds iets lager als het te snel gaat.

Tip: Bak de witte grillkaas pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de witte grillkaas direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

Serveren
4
  • Meng de ovengroenten en groene pesto met de orecchiette.
  • Meng ook de achtergebleven sappen uit de ovenschaal erdoorheen.
  • Verdeel de orecchiette over diepe borden.
  • Leg de witte grillkaas erop. Garneer met de verse bladpeterselie.