Open lasagne met garnalen en roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

25 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2666 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten72.5 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels7.9 g
Eiwitten25.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de lasagnebladen (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de prei in halve ringen. Pluk de dilleblaadjes van de takjes.

Tip: Laat de lasagnebladen tot je ze gebruikt in stap 4 in de koelkast liggen, zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang de wittewijnazijn dan door witte wijn voor meer smaak!

Saus laten inkoken
3

Bereid 25 ml bouillon per persoon. Voeg de tomaat, de prei, de kookroom, de bouillon en de helft van de dille toe aan de hapjespan met garnalen. Laat de saus zachtjes koken tot de lasagnebladen gaar zijn in stap 5. Breng op smaak met peper en zout.

Lasagnebladen snijden
4

Haal de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar. Snijd elk lasagneblad in 2 gelijke stukken, zodat je 4 bladen per persoon kunt serveren.

Lasagnebladen koken
5

Kook de lasagnebladen met een snufje zout, afgedekt, 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet en spoel kort af met koud water. Haal de bladen meteen uit elkaar en ga snel door met stap 6 (zie Tip).

Tip: Als je te lang wacht gaan de lasagnebladen aan elkaar plakken.

Serveren
6

Leg een lasagneblad op een bord en schep hier een laagje roomsaus met garnalen op. Dek af met een lasagneblad en voeg nog een laagje saus toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lasagneblad. Besprenkel de lasagne met 1/2 el olijfolie per persoon. Garneer met de overige dille.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?