HelloFresh
topBanner
Oosters vispakketje met prei en tomaat

Oosters vispakketje met prei en tomaat

Met plakkerige kokosrijst

Lees meer

Vandaag gaar je vis in een pakketje. Met deze bereidingswijze, ook wel bekend als 'en papillotte', zorg je ervoor dat de smaak, geur en voedingsstoffen zo veel mogelijk worden behouden. Bij het vispakketje kook je rijst in kokosmelk. We hebben gekozen voor volkorenrijst, dus mét vezelrijk vliesje.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenFamily
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Prei

2 stuks

Pruimtomaat

½ stuks

Limoen

200 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

170 g

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de limoen in parten. Roer de kokosmelk los.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en smoor, afgedekt, 4 – 6 minuten.

3

Kook ondertussen 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember en het grootste deel van de kokosmelk toe (bewaar 1 el per persoon voor de vis). Kook de rijst in 12 – 15 minuten op laag vuur droog. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng goed op smaak met zout en peper. Het is de bedoeling dat de rijst plakkerig blijft.

4

Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier en verdeel de schelvis over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm.

5

Bestrooi de schelvisfilet met peper en zout en verdeel de prei erover. Verdeel de tomatenblokjes over de prei, besprenkel met 1 el kokosmelk per persoon en vouw de folie dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven.

6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en een limoenpartje. Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap.