HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosters Vispakketje Met Prei En Tomaat
topBanner
Oosters vispakketje met prei en tomaat

Oosters vispakketje met prei en tomaat

Met plakkerige kokosrijst

Lees meer

Bij de productie van zilvervliesrijst worden de vezellaag en de kiem niet verwijderd, waardoor deze rijst meer vitamines en mineralen bevat dan witte rijst. Doordat je de rijst in kokosmelk kookt, krijgt het een bijzondere smaak en een lekker plakkerige structuur. Samen met de schelvisfilet en groenten is dit een gezonde maaltijd.

Labels:Eet mij eerst
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

200 ml

Kokosmelk

170 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de limoen in parten. Roer de kokosmelk los

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en smoor, afgedekt, 4 – 6 minuten

3

Kook ondertussen 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember, en het grootste deel van de kokosmelk toe (bewaar 1 el per persoon voor de vis). Kook de rijst in 12 – 15 minuten op laag vuur droog. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Het is de bedoeling dat de rijst plakkerig blijft.

4

Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier en verdeel de schelvis over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm.

5

Bestrooi de schelvisfilet met peper en zout en verdeel de prei erover. Verdeel de tomatenblokjes over de prei, besprenkel met 1 el kokosmelk per persoon en vouw de folie dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven.

6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en de limoen. Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap.