Stir-fry met biefstukreepjes, noedels en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met biefstukreepjes, noedels en paksoi

Stir-fry met biefstukreepjes, noedels en paksoi

met courgette, rode peper en gomasio

Paprikapoeder is een kleurrijke, veelzijdige smaakmaker gemaakt van gedroogde pepers. De smaak varieert van zoet tot rokerig of pittig, afhankelijk van de pepersoort waarvan het gemaakt is!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2285 kJ
Energie (kcal)546 kcal
Vetten16.1 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten61.7 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels8.5 g
Eiwitten34.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus.
Groenten bakken
2
  • Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snipper de ui. 
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de groenten en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Stir-fry afmaken
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten.
  • Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
  • Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.