Noedelbowl met pangasiusfilet
Noedelbowl met pangasiusfilet

Noedelbowl met pangasiusfilet

met courgette, wortel en gomasio

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Rice noodles

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

½ piece

Carrot

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

1 piece

Basa fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3355 kJ
Calories802 kcal
Fat25.5 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate102.9 g
Sugar20.5 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein34.6 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de courgette en wortel in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de groenten en de Koreaanse kruidenmix toe en roerbak 6 - 8 minuten.
Noedels koken
2
  • Kook ondertussen de noedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel goed met koud water.
  • Voeg de noedels weer toe aan de pan en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Besmeer de kant zonder huid met 1 tl Javaanse wokpasta per persoon en besprenkel met wat gomasio. Bewaar de overige gomasio ter garnering.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog en bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en bak al roerend nog 1 - 2 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Meng ondertussen de overige Javaanse wokpasta met de sojasaus, ketjap, honing en wittewijnazijn. Haal de pan van het vuur en meng de saus erdoor.
  • Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erop en garneer met de overige gomasio.