In Scandinaviƫ zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
Ā½ bunch
Radish
Ā¼ piece
[Persian] cucumber
2.5 g
Fresh dill
Ā¼ piece
Onion
1 piece
Little gem
1 piece
Bream fillet with skin
1 teaspoon
White wine vinegar
Ā½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Ā½ tablespoon
Extra virgin olive oil
3 teaspoon
Mustard
Ā½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Ā½ tablespoon
[Plant-based] butter
Ćpluchez ou lavez soigneusement les pommes de terre et coupez-les en quartiers. Faites chauffer lāhuile dāolive dans la sauteuse et cuire les pommes de terre 25 Ć 35 minutes Ć feu moyen-vif et Ć couvert. Retirez le couvercle aprĆØs 20 minutes. Remuez rĆ©guliĆØrement, puis salez et poivrez.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.
Coupez les radis en fines rondelles et le concombre en rondelles. Hachez grossiĆØrement lāaneth et Ć©mincez lāoignon. Coupez la little gem en fines laniĆØres.
Dans le saladier, prĆ©parez une vinaigrette en mĆ©langeant le vinaigre de vin blanc, le miel, lāhuile dāolive vierge extra et Ā½ cc de moutarde par personne. Salez et poivrez. MĆ©langez ensuite les radis, le concombre, lāoignon (voir CONSEIL), la little gem et lāaneth Ć la vinaigrette.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.
Ćpongez le filet de dorade avec lāessuie-tout. Ć la main ou Ć lāaide dāun pinceau, badigeonnez le filet de dorade des deux cĆ“tĆ©s avec le reste de moutarde. Salez et poivrez.
Faites chauffer le beurre dans la poĆŖle Ć feu moyen-vif et cuire le filet de dorade 2 Ć 3 minutes cĆ“tĆ© peau, puis 1 Ć 2 minutes de lāautre cĆ“tĆ©. Salez et poivrez Ć votre goĆ»t.
Servez la salade sur les assiettes. MĆ©langez avec les pommes de terre sautĆ©es et disposez le filet de dorade Ć la moutarde dessus.
Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, en bevat maar weinig zout en calorieƫn. Lekker licht en gebalanceerd dus!