Niet gebruiken - Scandinavische salade met doradefilet
Niet gebruiken - Scandinavische salade met doradefilet

Niet gebruiken - Scandinavische salade met doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen

In Scandinaviƫ zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

Ā½ bunch

Radish

Ā¼ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh dill

Ā¼ piece

Onion

1 piece

Little gem

1 piece

Bream fillet with skin

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

Ā½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Ā½ tablespoon

Extra virgin olive oil

3 teaspoon

Mustard

Ā½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Ā½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2359 kJ
Calories564 kcal
Fat23.4 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate59.7 g
Sugar8.4 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein27.2 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

ā€¢Casserole with Lid
ā€¢Salad Bowl
ā€¢Paper Towel
ā€¢Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Cuire les pommes de terre
1

Ɖpluchez ou lavez soigneusement les pommes de terre et coupez-les en quartiers. Faites chauffer lā€™huile dā€™olive dans la sauteuse et cuire les pommes de terre 25 Ć  35 minutes Ć  feu moyen-vif et Ć  couvert. Retirez le couvercle aprĆØs 20 minutes. Remuez rĆ©guliĆØrement, puis salez et poivrez.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.

Couper
2

Coupez les radis en fines rondelles et le concombre en rondelles. Hachez grossiĆØrement lā€™aneth et Ć©mincez lā€™oignon. Coupez la little gem en fines laniĆØres.

PrƩparer la salade
3

Dans le saladier, prĆ©parez une vinaigrette en mĆ©langeant le vinaigre de vin blanc, le miel, lā€™huile dā€™olive vierge extra et Ā½ cc de moutarde par personne. Salez et poivrez. MĆ©langez ensuite les radis, le concombre, lā€™oignon (voir CONSEIL), la little gem et lā€™aneth Ć  la vinaigrette.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.

Badigeonner la dorade
4

Ɖpongez le filet de dorade avec lā€™essuie-tout. ƀ la main ou Ć  lā€™aide dā€™un pinceau, badigeonnez le filet de dorade des deux cĆ“tĆ©s avec le reste de moutarde. Salez et poivrez.

Cuire la dorade
5

Faites chauffer le beurre dans la poĆŖle Ć  feu moyen-vif et cuire le filet de dorade 2 Ć  3 minutes cĆ“tĆ© peau, puis 1 Ć  2 minutes de lā€™autre cĆ“tĆ©. Salez et poivrez Ć  votre goĆ»t.

Servir
6

Servez la salade sur les assiettes. MƩlangez avec les pommes de terre sautƩes et disposez le filet de dorade Ơ la moutarde dessus.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, en bevat maar weinig zout en calorieƫn. Lekker licht en gebalanceerd dus!