Skip to main content
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés

met satésaus en bloemkoolrijst

Deze nasi goreng bestaat gedeeltelijk uit bloemkoolrijst. Hierdoor krijg je extra veel groente binnen. Dat maakt dit recept snel, lekker én gezond! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Bloemkoolrijst

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

40 gram

Pindasaus

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Spies

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)669 kcal
Energie (kJ)2797 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.8 g
Eiwitten37 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng per persoon: 1/2 el olijfolie met 3/4 tl nasi-bami kruidenmix in een grote kom. Snijd de kipfilet in twee stukken, meng door de marinade en laat staan tot gebruik. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Schil of was de wortel. Snijd in halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote wok of hapjespan. Fruit het witte gedeelte van de bosui, de wortelplakjes en 3/4 tl nasi-bami kruidenmix per persoon 5 - 7 minuten.

Kip en groenten bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Rijg elk stuk kipfilet aan een satéprikker. Bak de kipsatés in 6 - 8 minuten rondom bruin. Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee. Voeg de bloemkoolrijst en 1/2 el ketjap per persoon toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor een goede weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Serveren
4

Verhit de satésaus in een steelpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje melk toe. Meng tot één geheel. Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg er 2 kipsatés per persoon naast. Serveer met de satésaus. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Tip: Let op: de satésaus is licht pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Serveer de satésaus dan apart

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus
Kip met romige prei-paprikasaus

Kip met romige prei-paprikasaus

met basmatirijst
Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

met volkoren pita’s, labne en bladpeterselie
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, paprika en koriander
Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

met sojabonen, zoetzure radijs en avocado
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus
Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

met groene groenten en knoflookrijst
Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

met gebakken uitjes
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Zoete kip met Hawaïaanse twist

Zoete kip met Hawaïaanse twist

met pastasalade en gemengde sla
Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

met zwarte bonen en mais
Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met prei, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas
Curry met rundergehakt en bruine rijst

Curry met rundergehakt en bruine rijst

met wortel en yoghurt
Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes