Nacho schotel met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Nacho schotel met kipgehakt

met zelfgemaakte kaassaus en avocadodip

Labels:
Comfortfood
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bieten-tortillachips

40 gram

Avocadodip

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ el

Bloem

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1849 kJ
Energie (kcal)442 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten12.9 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7.2 g
Eiwitten27 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Steelpan
•Kom

Instructies

1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de helft van de ui en de helft van de paprika toe en bak nog 4 - 5 minuten.
  • Snijd de bieslook en peterselie fijn.
3
  • Zet 40 ml water per persoon klaar.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten aan totdat het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door met een garde tot het een glad geheel is.
  • Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door totdat alles is gesmolten.
  • Meng de mexicaanse kruiden erdoor.
4
  • Meng in een kom de overige ui en paprika met de tomaat, bieslook en peterselie.
  • Voeg per persoon 1 tl wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tortillachips over de borden. Verdeel de kipgehakt en kaassaus erover. Garneer met de tomatensalsa.
  • Serveer met de avocadodip.