HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met Vegetarische Döner Kebab
topBanner
Naanpizza met vegetarische döner kebab

Naanpizza met vegetarische döner kebab

met yoghurt-knoflooksaus en frisse salade met tomaat en komkommer

Lees meer

De vegetarische döner kebab is nieuw in je box! Hij heeft evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!

Labels:VeggieLekker snelLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarweHaverSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

1 pot(s)

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Naanbrood

160 gram

Vegetarische döner kebab

(BevatGluten, Tarwe, Haver, Soja)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3417 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels8.5 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook met 2/3 van de volle yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de overige knoflook met de helft van de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg 40 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 1 minuut inkoken.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

3

Verdeel de naanbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de tomatensaus. Beleg de naanpizza's met het vegetarische döner kebab en de kaas en bak 4 - 6 minuten in de oven. Meng in een saladekom: 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de overige yoghurt, peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat, overige rode ui, ijsbergsla en radicchio toe aan de saladekom en schep om.

4

Verdeel de naanpizza's over de borden. Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast