topBanner
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Nicolette's favoriet
Lees meer

Variatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze pizza past prima in een gevarieerd en gebalanceerd menu. Met wortel, courgette, ui én tomaat is dit een explosie van kleuren en vitaminen op je bord.

Labels:VeggieFamilyCaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Wortel

4 el

Passata

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gedroogde oregano

60 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2605 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Maak met een kaasschaaf of dunschiller dunne ronde plakjes van de courgette en de wortel.

2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uiringen en plakjes wortel 4-6 minuten met een flinke snuf zout. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee.

3

Verdeel per persoon 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven.

4

Verdeel de gebakken ui, wortel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bak de naanpizza's nog 4-6 minuten in de oven.

5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de tomaten, het basilicum en de gesnipperde rode ui met de dressing. Schep tussendoor een aantal keer om.

6

Snijd de naanpizza in stukken en serveer de salade erbij.