Skip to main content
Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven
Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven

Mezzelune van geitenkaas en citroen met spek uit de oven

4.3
(585)

De mezzelune in dit gerecht is gevuld met geitenkaas en citroen. Dit is een goede combinatie met de verse basilicum en mini-roma trostomaten. Samen zorgen deze producten voor een zoete smaak, die erg goed combineert met knapperige ontbijtspekkrullen.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen:
Selderij
Ei
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 stuk(s)

Mini-romatomaten

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

25 gram

Ontbijtspek

125 gram

Mezzelune van geitenkaas en citroen

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Zwaveldioxide en sulfiet, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2335 kJ
Energie (kcal)558 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.3 g

Instructies

Water koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de mezzelune.

Groente snijden
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakken en de mini-roma trostomaten in kwarten. Scheur de basilicum klein.

In de oven
3

Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak het ontbijtspek 10 - 12 minuten in de oven, of totdat het ontbijtspek krokant is. Let op, het kan snel gaan!

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en courgette 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de mini-romatrostomaten toe aan de groenten in de wok of hapjespan en bak 4 minuten op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Kook de mezzelune, afgedekt, 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, voeg toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. (zie tip!)

Serveren
6

Verdeel de mezzelune gevuld met geitenkaas en citroen over de borden. Garneer met de basilicum en het ontbijtspek en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders