Skip to main content
Kipburger met Mexicaanse twist
Kipburger met Mexicaanse twist

Kipburger met Mexicaanse twist

op brioche met ontbijtspek, avocadodip, cheddar en aardappelpartjes

4.0
(232)

Groene chilipepers voegen een heldere, pittigheidd toe aan gerechten. Ze zitten boordevol vitamine C en maken elke hap pittiger!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Groene peper

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4157 kJ
Energie (kcal)994 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels12.9 g
Eiwitten39.1 g
Zout3.3 g
Potassium156.8 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Koekenpan
Deksel
Large Frying Pan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd het steeltje van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groene peper toe en zet opzij. Schep af en toe om.

Spek bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 - 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
3

Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg de kipburger, de paprika en de halve-uienringen toe. Bak de kipburger 4 - 6 minuten aan een kant. Draai om, verdeel de geraspte cheddar over de burger en leg het ontbijtspek erop. Zet het vuur lager en bak de burger, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot deze gaar is. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

TipKook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 1 koekenpan voor het vlees en de ui en 1 koekenpan voor de overige groenten.

Salsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomaat met de gesnipperde ui, de koriander, een scheutje extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de little gem af en trek de bladeren los van elkaar.

Burger maken
5

Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderkant met de avocadodip. Beleg met de kipburger met gesmolten kaas en het ontbijtspek, de gebakken groenten en enkele little-gemblaadjes. Voeg naar smaak de ingelegde groene peper toe.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden en garneer de aardappelpartjes met de salsa. Serveer met de kipburgers en mayonaise naar smaak.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders