Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten

De biologische tarwe die voor de verse pasta is gebruikt komt uit de streek Apulië in Italië. De vulling is gebaseerd op een traditioneel Italiaans recept (caprino e limone) en heeft een frisse smaak. Het voordeel van verse pasta is dat je het maar heel kort hoeft te koken! De roomsaus geeft dit gerecht een zachte smaak.

Allergenen :
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Gele cherrytomaten

3 takje(s)

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

1 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)510 kcal
Energie (kJ)2134 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten33 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Deksel
Pan
Bord

Instructies

1

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de gele cherrytomaten doormidden. Scheur de basilicum klein.

Verdeel de dressing over de salade
3

Meng in een saladekom ⅓ van de spinazie met de pompoenpitten, de helft van de cherrytomaten, de helft van de basilicum en ⅓ van de grana padano. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en verdeel de dressing over de salade.

4

Kook 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de verse ravioli.

Bak de spinazie in de koekenpan
5

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur lager, scheur de overige spinazie boven de wok klein en laat al roerende slinken. Voeg de overige cherrytomaten, crème fraîche en ⅓ van de grana padano toe aan de wok of hapjespan en warm bak 1 minuut mee.

Roer de ravioli door de saus
6

Kook de ravioli in de pan met deksel, afgedekt, 3 minuten (zie tip). Roer de ravioli door de saus.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de ravioli over de borden. Garneer met de overige basilicum en grana padano en serveer met de spinaziesalade.