Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen

Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken wordt? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Lactose-arm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse koriander

0.99 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Basmatirijst

½

Tomatenpuree

15 gram

Leccino-olijven

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Koolvis

Zelf toevoegen

185 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2416 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers12 g
Vezels9.1 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.

Snijden
2

Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en vul aan met 185 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 - 30 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Koolvis bereiden
5

Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de koolvis over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op! de schaal is heet!).

Tip: Weetje: Wist je dat dit gerecht 250 g groente per persoon bevat? Daarnaast bevat het weinig verzadigde vetten en is het door de paprika rijk aan vitamine C.