HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterrane Rijstschotel Met Koolvis En Olijven
topBanner
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken wordt?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustFamilieExtra groente
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse koriander

2 tl

Gemalen kurkuma

150 gram

Basmatirijst

1 kuipje(s)

Tomatenpuree

30 gram

Leccino olijven

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Koolvishaasje

(BevatVis)

Zelf toevoegen

375 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2416 kJ
Energie (kcal)578 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.

2

Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en vul aan met 185 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 - 30 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

5

Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de koolvis over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op! de schaal is heet!).