Skip to main content
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen

4.2
(1,8K)

.

Labels:
Familie
Lactose-arm
Eet mij eerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse koriander

0.99 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Basmatirijst

½

Tomatenpuree

15 gram

Leccino-olijven

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Koolvishaasje

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

375 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2586 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.8 g
Eiwitten30 g
Zout5 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul de rest aan met water.

Groenten snijden
2

Snijd de rode paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Koolvis bereiden
5

Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de koolvis over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).

Tip: Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 200 g groente per persoon bevat? Daarnaast bevat het weinig verzadigde vetten en is het door de paprika rijk aan vitamine C.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders