Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

met verse bladpeterselie en citroen

Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken wordt?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½

Tomatenpuree

15 gram

Leccino-olijven

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

0.99 tl

Paprikapoeder

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 tl

Gemalen kurkuma

0.51 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

185 ml

Zoutarme groentebouillon

185 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2246 kJ
Energie (kcal)537 kcal
Vetten12.9 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten77.9 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels15.6 g
Eiwitten22.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Snijden
2

Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de bladpeterselie fijn.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gedroogde tijm en 1/4 tl gerookt paprikapoeder toe. Roerbak nog 4 – 6 minuten.

Rijst koken
4

Voeg de rijst, bouillon, tomatenpuree en 185 ml water per persoon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Laat daarna 5 minuten zonder deksel uitstomen.

Tip: Kookt de rijst droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.

Garnalen bereiden
5

Snijd ondertussen de olijven fijn. Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de overige knoflook 3 – 4 minuten. Keer tussendoor om. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de garnalen erbovenop. Garneer met de olijven, de citroenpartjes en de bladpeterselie.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?