Skip to main content
Verse tomatensoep en avocadotoast met gepocheerd ei
Verse tomatensoep en avocadotoast met gepocheerd ei

Verse tomatensoep en avocadotoast met gepocheerd ei

1000 ml | 2 porties | 810 g groente | Serveertip

3.1
(2)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei gaat perfect samen met de verse tomatensoep!

Labels:
Recept
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse bladpeterselie en koriander

125 gram

Rode cherrytomaten

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1000 ml

Verse tomatensoep met basilicum

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Zwaveldioxide en sulfiet, Mosterd, Lupine, Pinda's, Vis, Ei, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4846 kJ
Energie (kcal)1158 kcal
Vetten69 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten90.8 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels13.8 g
Eiwitten37.4 g
Zout7.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Steelpan met deksel
Bord
Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier
Diep bord
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besprenkel met de olijfolie. Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kleine kom het vruchtvlees fijn. Pers 1/2 limoen erboven uit. Breng op smaak met peper en zout en meng door. 
  • Snijd de andere helft van de limoen in partjes en halveer de tomaten.
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 5 - 7 minuten hard. 
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.
3
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Roer het water, zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en verlaag het vuur.
  • Kook 2 - 3 minuten, of tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier.
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Verdeel de toast over de borden.Verdeel het avocadomengsel over de toast. Beleg met de tomaten en eieren.
  • Verkruimel de feta en snijd de verse kruiden fijn. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden. Serveer met de avocadotoast en de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders