
Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie
2 porties | met komkommer en knapperige crostini
Dit smaakbommetje is een feestelijke start van jouw kerstdiner. En we beloven je dat je geniet van elke hap!
Allergenen :
Vis
•Mosterd
•Eieren
•Gluten
•Tarwe
•Gerst
•Rogge
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
/ Voor 2 personen
120 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
10 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Baguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)
10 gram
Tuinkers
Zelf toevoegen
3 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Kleine kom
•Bakplaat met bakpapier
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de koudgerookte zalm in kleine blokjes.
- Snipper de ui heel fijn. Snijd de komkommer in de lengte in fijne repen en vervolgens in kleine blokjes.
- Meng in een kom de zalm met de mayonaise, ui en komkommer. Breng op smaak met peper en zout.

2
- Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in 8 partjes.
- Meng in een kleine kom de kruiden, extra vierge olijfolie en 2 el wittewijnazijn. Pers 2 citroenpartjes uit boven de kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Smeer 1 klein schaaltje per persoon in met olijfolie.
- Verdeel de zalmtartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel.

3
- Snijd de baguette in dikke sneetjes van 1 cm.
- Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes met 2 el olijfolie, peper en zout.
- Bak in 5 - 7 minuten goudbruin in de oven.

4
- Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met de zalmtartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om.
- Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord.
- Besprenkel de zalmtartaar met de kruidenolie en garneer met de tuinkers.
- Serveer met de crostini en de overige citroenpartjes.