Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes
Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes

Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes

2 porties | met cherrytomaten en yoghurt-tahinsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Tabouleh is een Levantijns gerecht met bulgur, verse kruiden, tomaten, citroensap en olijfolie. Deze versie maak je lekker en snel met couscous en gekruide kipfiletreepjes.

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

Chicken breast strips with BBQ spices

50 g

Feta

(Contains Milk)

150 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

1 sachet(s)

Middle Eastern spice mix

2 piece

Tomato

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

1 piece

[Persian] cucumber

1 piece

Lemon

35 g

Tahini

50 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

350 milliliters

Low sodium chicken stock

Nutrition Values

Calories649 kcal
Energy (kJ)2717 kJ
Fat24 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate71 g
Sugar10 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein33 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Meng in een saladekom de couscous met de bouillon, 1 el olijfolie en 1 zakje Midden-Oostere kruiden. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipfiletreepjes toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de couscous met de tomaat, komkommer en verse kruiden. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipfiletreepjes erop. Garneer met de feta. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.