Geroosterde pompoen met burrata en pittige honingdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde pompoen met burrata en pittige honingdressing

Geroosterde pompoen met burrata en pittige honingdressing

2 porties | met balsamicocrème en verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Ui

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode peper

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Zwaveldioxide en sulfiet)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

3 el

Extra vierge olijfolie

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3406 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten54.9 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten59.9 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels10.1 g
Eiwitten15.7 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de pompoen in partjes. Verwijder de zaden en het draderige vruchtvlees. Schil vervolgens de pompoen met een scherp mes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
2
  • Verdeel de pompoen en ui over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel de pompoen met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven.
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de walnoten en pompoenpitten 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd de peterselie, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de honing, mosterd en extra vierge olijfolie toe aan de kleine kom en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg de geroosterde pompoen op een serveerschaal.
  • Scheur de burrata in stukken, verdeel over de pompoen en besprenkel met de dressing.
  • Garneer met de geroosterde walnoten en pompoenpitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.