Patatas bravas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatas bravas

Patatas bravas

om te delen | met salsa brava en aioli

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

900 gram

Aardappelblokjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

1

Tomatenpuree

3 tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Bloem

400 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3862 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten91.1 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels16.2 g
Eiwitten13 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Leg de aardappelen op de met bakplaat met bakpapier en meng met 1 el extra vierge olijfolie en de helft van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven. 
2
  • Maak ondertussen de salsa brava. 
  • Verhit de overige extra vierge olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. en bak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut. 
  • Voeg de tomatenpuree, BBQ-kruiden en de overige paprikapoeder toe en voeg al roerend de groentebouillon toe. 
3
  • Breng de saus langzaam aan de kook en roer de rodewijnazijn erdoor. 
  • Kook de saus 5 - 7 minuten tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout.
4
  • Verdeel de aardappelen over een serveerschaal en besprenkel met een deel van de salsa brava. 
  • Verdeel de aioli en de overige salsa brava over aparte schaaltjes. 
  • Serveer de patatas bravas warm met de aioli en salsa brava ernaast.