
Ontbijtbox | Kerst | 2023
4p | met zelfgemaakte eiersalade, smoothie en yoghurtparfait
.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 pak(ken)
Danerolles - Kaneelrolletjes
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe)
50 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Citroen
100 gram
Poedersuiker
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
6 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Verse bieslook
75 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 zakje(s)
Gele currykruiden
1 stuk(s)
Handsinaasappel
2 stuk(s)
Appel
3 tl
Gemalen kaneel
500 gram
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
300 gram
Verse frambozen en blauwe bessen
2 stuk(s)
Banaan
250 ml
Kokosmelk
2 stuk(s)
Avocado
60 gram
Speculaasstukjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
320 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat Vis)
75 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
6 stuk(s)
Seizoensbroodje
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))
750 gram
Luxe kerststol
(Bevat Soja, Amandelnoten, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Spelt, Hazelnoten, Lupine, Kamut, Gluten, Haver, Gerst, Sesamzaad, Eieren)
Zelf toevoegen
6 el
[Plantaardige] roomboter
50 ml
[Plantaardige] melk
1 tl
Mosterd
4 el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
- Verwarm 4 el roomboter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur (zie Tip).
- Besmeer het deeg met het botermengsel.
- Rol het deeg op, snijd in 8 plakken en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
- Pers ondertussen 1/2 citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.
Tip: De kaneelsuiker vind je in de verpakking van de kaneelrolletjes.

- Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook in 10 - 12 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd in kleine blokjes.
- Snijd de bieslook fijn. Voeg het ei en de bieslook toe aan een grote kom.
- Meng met de mayonaise, currykruiden, 1 tl mosterd en breng op smaak met peper en zout (Zie Tip).
Tip: Houd je niet van eiersalade? Je kunt de eieren ook gekookt of gebakken serveren. Gebruik dan de bieslook, mayonaise en currykruiden als beleg en/of smaakmakers voor de broodjes.

- Rasp de schil van een halve sinaasappel. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
- Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de appel toe. Bak de appel 3 - 4 minuten.
- Voeg 2 el honing, de sinaasappelrasp, de kaneel en een snufje zout toe aan de pan en bak nog 4 - 5 minuten.
- Meng ondertussen de yoghurt met de overige honing. Bewaar apart tot serveren.

- Voeg de afbakbroodjes toe aan een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
- Voeg de frambozen, blauwe bessen, banaan en kokosmelk toe aan een blender of een hoge kom met staafmixer en pureer tot een smoothie. Voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak.
- Verdeel de smoothie over vier glazen.

- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
- Verdeel de helft van de honingyoghurt over vier mooie glaasjes. Verdeel vervolgens de helft van de appelcompôte over de glaasjes, gevolgd door de overige honingyoghurt. Maak af met de overige appelcompôte.
- Garneer de parfaits met de speculaasstukjes.
- Verdeel de gerookte zalm, kruidenroomkaas en avocado over drie serveerschalen.

- Leg de kaneelrolletjes op een serveerschaal en besprenkel met het glazuur.
- Leg de broodjes op een serveerschaal.
- Serveer met de kerststol, eiersalade, smoothies, yoghurtparfait, kruidenroomkaas, avocado en gerookte zalm.