Skip to main content
Kaasvlinders en hartige ham-kaastwisters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kaasvlinders en hartige ham-kaastwisters

Kaasvlinders en hartige ham-kaastwisters

om te delen | met Parmigiano Reggiano, oude kaas en ham

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze ideale borrelhapjes maak je heel simpel zelf! Met bladerdeeg, ham en twee soorten kaas zet je ze binnen een half uur op tafel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 plak(ken)

Achterham

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat: Mosterd)

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4573 kJ
Energie (kcal)1093 kcal
Vetten81 g
waarvan verzadigd43 g
Koolhydraten47.5 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels4 g
Eiwitten38.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer het bladerdeeg in de lengte. De ene helft gebruik je in stap 2 en de andere in stap 3.
  • Snijd de ham in de lengte in plakken van 1 cm breed.
2
  • Verdeel de honing-mosterddressing over één van de bladerdeeghelften. Besprenkel met de geraspte oude kaas.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en strooi deze er ook over.
  • Rol één rand van het deeg op naar het midden. Doe hetzelfde met de tegenoverliggende rand, zodat de rolletjes in het midden samenkomen.
  • Snijd het opgerolde deeg in dunne plakjes.
3
  • Snijd de andere helft van het bladerdeeg in de lengte in reepjes van 2 cm.
  • Verdeel de ham over de deegstroken, maar laat om de beurt steeds 1 strook leeg.
  • Draai twee reepjes bladerdeeg in elkaar, één met ham en één zonder.
  • Herhaal dit met alle stroken om de twisters te maken.
4
  • Verdeel de kaasvlinders en twisters over een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de kaasvlinders en twisters met de melk. Strooi de geraspte kaas over de twisters en strooi de sesamzaadjes over de kaasvlinders.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven.
  • Serveer warm, of laat eventjes afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met cherrytomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Philly cheesesteak met loaded frieten

Philly cheesesteak met loaded frieten

met zoetzure ui, piri-pirikruiden en paprika
Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

met ponzu paksoi, gembermayo en gebakken ui
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Sesamnoedels met zoet-pittige varkensreepjes

Sesamnoedels met zoet-pittige varkensreepjes

met gefrituurde uitjes, bosui en spitskool
Mozzarella-knoflookbrood als extra

Mozzarella-knoflookbrood als extra

Bijgerecht | met huisgemaakte peterselie-knoflookboter
Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

met geitenkaasbolletjes, krieltjes en biet
Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden

Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden

met cheesy pankotopping en appel-walnootsalade
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen
Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

met Goudse kaas en bieslook
Spaghetti al limone met pankotopping

Spaghetti al limone met pankotopping

met spruiten en courgette
Platbroodpizza met kip en puntpaprika

Platbroodpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

met Parmigiano Reggiano, aardappeltjes en salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met sugarsnaps, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!