Hollandse borrelplank met gevulde eieren en zelfgemaakte dips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse borrelplank met gevulde eieren en zelfgemaakte dips

Hollandse borrelplank met gevulde eieren en zelfgemaakte dips

4 - 6 personen | met brie, salami, baguette en snackgroenten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Met deze borrelplank vol klassiekers zet je voor ieder wat wils op tafel: zalmsalade, roomkaas met kruiden, gevulde eieren, brie, ham, stokbrood en snackgroenten!

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

20 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

175 gram

Roombrie - Frankrijk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

500 gram

Snoeptomaatjes

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

12 plak(ken)

Salami

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

4 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6548 kJ
Energie (kcal)1565 kcal
Vetten102.7 g
waarvan verzadigd35.9 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels10.2 g
Eiwitten72.2 g
Zout6.8 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de eieren in 10 - 12 minuten hard. 
  • Spoel de eieren af ​​onder koud water, verwijder de schaal en snijd ze doormidden.
  • Snijd ondertussen de bieslook en ui fijn.
Gevulde eieren maken
2
  • Verwijder het eigeel en voeg toe aan een kom.
  • Voeg 2 el mayonaise, de mosterd, het kerriepoeder en de helft van de bieslook toe aan de kom.
  • Pureer het eigeelmengsel met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eimengsel met een lepel over de eiwitten.
Zalmsalade maken
3
  • Meng in een kom de gerookte zalm, 2 el mayonaise, de overige bieslook en de ui. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer het mengsel met een vork.
Roomkaasdip maken
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de helft van de komkommer boven een kom. Pers de helft van de citroen uit boven de kom.
  • Meng de geraspte komkommer met de roomkaas en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Brood afbakken
5
  • Bak het stokbrood 10 - 12 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de rest van de komkommer in reepjes.
  • Halveer de tomaten.
Serveren
6
  • Serveer de dips, gevulde eieren en brie op een serveerplank.
  • Serveer de gerookte zalmsalade in een kleine kom.
  • Snijd het brood in plakjes en leg ernaast op de serveerplank.
  • Vul de serveerplank aan met de komkommer, tomaten en salami.