Brunch box - December 2022 - NL only

Brunch box - December 2022 - NL only

4 porties | Box met 4 brunchrecepten en vers sap

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
•Wheat
•Almonds
•Egg
•Sulphites
•Sesame
•Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 pack

Danerolles cinnamon rolls

(Contains Milk, Wheat)

500 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

2 piece

Pear

60 g

Speculaas pieces

(Contains Wheat May be present Gluten)

1.5 teaspoon

Ground cinnamon

2 tablespoon

Honey

1 piece

Stollen

(Contains Almonds, Milk, Egg, Sulphites, Wheat May be present Tree nuts, Sesame, Soy)

20 g

Shaved almonds

2 piece

Avocado

8 slice

Bacon

6 piece

Egg

4 g

Cress

25 g

Butter

(Contains Milk)

40 g

Chopped pecans

250 g

Red cherry tomatoes

4 piece

Sesame bagels

(Contains Sesame, Wheat, Barley May be present Soy, Tree nuts, Milk)

200 g

Spinach

50 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

1 piece

Orange juice

1 piece

Lemon

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Balsamic vinegar

50 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

8 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories2154 kcal
Energy (kJ)9011 kJ
Fat88.2 g
Saturated Fat29.1 g
Carbohydrate271.7 g
Sugar150.3 g
Dietary Fiber19.9 g
Protein56.5 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Small sauce pan
•Small Bowl
•Tall-Sided Pan
•Oven Dish
•Slotted Spoon
•Large Pan
•Serving platter

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Verwarm 4 el boter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur.
  • Besmeer het deeg met de kaneel-pecan boter.
  • Rol het deeg op en snijd in 6 stukken. Leg de stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen het glazuur. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer ondertussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
  • Smelt 2 el roomboter in de koekenpan en bak de peer 4 – 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de honing, 1/2 zakje speculaaskruiden toe en karamelliseer de peer 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
3
  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 1/2 el olijfolie, 2tl zwarte balsamicoazijn. Rooster de tomaten 10-15 min in de oven.
  • Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 – 10 minuten krokant in de oven.
  • Halveer de bagel. Besprenkel de bagel met 1/2 el olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier en voeg de laatste 5 minuten in de oven bij het ontbijtspek.
4
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
5
  • Breng een grote pan met water aan de kook (zie Tip).
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.


Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

6
  • Dek de tafel met de kerststol, overige roomboter en het sap.
  • Leg de cinnamon swirls op een serveerschaal. Besprenkel met het citroenglazuur.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen en garneer met de speculaasstukjes, geschaafde amandelen en de peer.
  • Beleg de bagels met een schep spinazie, avocado en ontbijtspek. Leg de eieren en cherrytomaten hierop. Garneer de bagels met de tuinkers.